Seværdigheder

Se mere af Tisvilde og bliv inspireret.

Oplev Tisvilde

Lær Tisvilde at kende

Byen

I Tisvilde-Bogen fra 1927 af Hans Hartvig Seedorff Pedersen, som Grundejerforeningen var medudgivere af, kan man læse denne charmerende beskrivelse af Tisvildeleje:

Oprindelig hed stedet Saltebodleje og havde et temmelig omfangsrigt Saltsyderi. Som fiskerleje fik det derimod aldrig større betydning, og nu er det hovedsagelig Landliggerlivet, der giver Lejet dets sommerpræg. Paa klinten, vendt mod Kattegat, lyser det hvide, velindrettede badehotel, som i følge med endnu et par hoteller og en række gode pensionater bestræber sig for at modtage sommergæsterne på en saadan maade, at tabet af Fjerde Christians Herberg ikke skal føles som et savn. Men også for den, som ønsker at være helt uafhængig, er der raad: han kan hos Byens talrige handlende let skaffe sig de fornødenheder, som en feriehusholdning kræver.

Meget er ændret siden, men i Byen, eller mere korrekt Lejet, finder man også i dag den hyggelige Hovedgade med hotel og pensionat, købmand, fiskebil med lækre fisk fra Hundested, og bager, samt små gallerier med lokale kunstneres værker, og gode shopping oplevelser, især om sommeren. I området på Banevej ved den gamle Stationsbygning er der om sommeren et velbesøgt loppemarked. Og man kan altid nyde en frokost eller middag på de gode caféer og restauranter eller den flot restaurerede Tisvilde Kro.

Besøg Byen/Lejet på denne video: https://tisvildeleje.dk/ , eller – endnu bedre – besøg selv Lejet på en varm sommerdag og drøm dig tilbage til de gode, gamle dage.

Molen

Tag en tur til molen, et af vores primære seværdigheder.

Læs mere om molen her.

Hegnet (Skoven)

En hyggelig skov, som ligger ud til kysten.

Troldeskoven

Solnedgangsbakken/trappen

Tibirke Kirke inkl. kirkegården

Udsigten i Tibirke bakker

Kantareller i Hegnet etc.

Stranden

Sankt Helenekilde

Sankt Helene grav

Kastanjealléen med mindesmærket

Tisvilde Bio

Wieth-Knudsen Observatoriet

Der henvises til wko.astronomisk.dk for flere oplysninger.